„Migovi su mu u srcu“: Ogorčenost bivšeg bugarskog ministra odbrane zbog makete ruskog lovca

© AP Photo / Sergey PonomarevRuski MiG-29K
Ruski  MiG-29K - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši bugarski ministar odbrane Nikolaj Nenčev apelovao je da treba biti oprezan kada je reč o nekadašnjem glavnom tužiocu Sotiru Cacarovu, na čijem stolu je primetio maketu sovjetskog lovca MiG-29. On je dodao da se na ekranu činovnika može videti isti taj avion.
„Ruski 'migovi' su mu u glavi, srcu, a čak i u kancelariji“, napisao je Nenčev na svojoj Fesbuk stranici.

Bivši ministar je podsetio da je upravo Cacarov predstavljao državno tužilaštvo kada se protiv njega vodila istraga zbog odluke da se bugarski MiG-29 popravi u Poljskoj, a ne u Rusiji. Prema rečima Nenčeva, Cacarov je želeo da ga natera da preispita atlantske i demokratske vrednosti u zatvoru.

„Samo zamislite, bivši glavni tužilac zemlje EU i NATO-a, koji je sada rukovodi antikorupcijskom komisijom, pravi atmosferu na poslu u okruženju ruskih lovaca, ponosom vremena iz Varšavskog pakta? Verovatno na taj način Cacarov oseća snagu 'svojih'. Gledajući 'migove'oko sebe, ubeđuje sebe u sopstvenu snagu i ispravnost“, ogorčeno je rekao Nenčev.

Bugarsko tužilaštvo je 2015. godine podiglo optužbu protiv Nenčeva nakon što se ispostavilo da je on, kao ministar odbrane, odlučio da ne ispuni dogovor sa Ruskom vazduhoplovnom korporacijom MiG o remontu lovaca i započeo pregovore sa Poljskom. Prošlog leta sud je u potpunosti oslobodio bivšeg ministra odbrane.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala