Ništa od zakona o OVK — nema kvoruma

© REUTERS / Hazir RekaNovi predsednik tzv. Kosova Hašim Tači govori pred poslanicima skupštine Kosova
Novi predsednik tzv. Kosova Hašim Tači govori pred poslanicima skupštine Kosova  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glasanje o nacrtu zakona o zaštiti vrednosti borbe tzv. OVK nije danas u parlamentu privremenih prištinskih institucija stavljeno na dnevni red, jer nije bilo dovoljno poslanika u skupštinskoj sali, zbog čega je odloženo za četvrtak.
"Trenutno je samo 47 poslanika u skupštini. Trenutno nema kvoruma za glasanje o Nacrtu zakona", rekla je predsednica skupštine Vjosa Osmani, prenosi prištinski list ''''Zeri''''.

Na nacrt zakona zamerke su ranije izneli i iz ambasada SAD, Nemacke, Švajcarske, kao i Kancelarije EU u Prištini, jer smatraju da se njime ugrožavaju sloboda govora i građanska prava.

Nacrt zakona krikovali su i predstavnici Srba na KiM, deo javnosti u Prištini, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Vučić izjavio je ranije danas da je za Srbiju "užasna vest" najavljeno donošenje zakona o zaštiti vrednosti tzv. OVK, jer je to uvođenje verbalnog delikta, zabrana drugačijeg mišljenja i dodatno šikaniranje i maltretiranje Srba.

On je dodao da je na to upozorio i specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i zamolio ga da to uzme u obzir.

Pročitajte još: 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala