Američki obaveštajac: Cilj Rusije ─ da ocrni Bajdena i podrži Trampa

© AP Photo / John LocherIzbori u SAD
Izbori u SAD - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruske vlasti pokušavaju da ocrne predsedničkog kandidata demokrata Džoa Bajdena, smatrajaći ga predstavnikom „antiruskog establišmenta“, i da podrže američkog predsednika Donalda Trampa, izjavio je direktor Nacionalnog centra kontraobaveštajne službe i bezbednosti Vilijam Evanina.
„Prema našoj proceni, Rusija koristi čitav niz mera, kako bi, pre svega, ocrnila bivšeg potpredsednika Bajdena i to, što ona vidi kao antiruski 'establišment'. To je u skladu sa javnom kritikom Moskve na njegov račun kada je bio potpredsednik, za njegovu ulogu u politici administracije (bivšeg predsednika SAD Baraka) Obame prema Ukrajini i podršku antiputinovske opozicije u Rusiji“, navedeno je u saopštenju Evanine.

Direktor je istakao da „neki akteri povezani sa Kremljom takođe teže da podrže kandidaturu predsednika Trampa na društvenim mrežama i na ruskoj televiziji“.

Zgrada Stejt departmenta - Sputnik Srbija
Stejt department pokrenuo sms kampanju u Rusiji u potrazi za hakerima

Evanina je ranije izjavio da smatra da je „stalni cilj“ Rusije „slabljenje“ Amerike. Kako kaže, Moskva kao da se bavi širenjem dezinformacija sa namerom da „potkopa poverenje u demokratske procese“ izbora.

Rusija je više puta negirala optužbe o pokušajima da utiče na demokratske procese u različitim zemljama. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nazvao ih je „apsolutno neosnovanim”, a ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov istakao da ne postoje nikakve činjenice koje potvrđuju takve akcije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala