Američki avioni drugi put u istom danu špijuniraju rusku granicu

© Flickr / US Air ForceBombarder B-1B
Bombarder B-1B - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tri ruska lovca Su-35S podigla su se u vazduh i presrela američki strateški bombarder iznad akvatorije Ohotskog mora, saopštio je Nacionalni centar za upravljanje odbranom Ruske Federacije. Već drugi put danas je registrovano približavanje američkih aviona ruskoj granici.
„Ruska sredstva za kontrolu vazdušnog prostora su 7. avgusta otkrila vazdušnu metu iznad neutralnih voda Tihog okeana. Meta se približavala državnoj granici Rusije“, saopštio je centar.

U saopštenju se dodaje da su u cilju presretanja mete, u vazduh podignuta tri lovca Su-35S iz sastava dežurnih snaga protivvazduhoplovne odbrane Istočnog vojnog okruga.

„Lovci su klasifikovali i dosledno pratili strateški bombarder B-1B američkog ratnog vazduplovstva iznad akvatorije Ohotskog mora“, navedeno je u saopštenju.

Ruska strana precizira da je let ruskog aviona „realizovan strogo u skladu sa međunarodnim pravilima“.

Ovo je već drugo „presretanje“ američkih vojnih aviona u poslednja 24 sata. Ranije u petak otkriveni su strateški izviđački avion američkog ratnog vazduhoplovstva RS-135 i avion bazne patrolne avijacije američke mornarice P-8A „Posejdon“, koji su se približavali ruskoj granici iznad neutralnih voda Crnog mora. Njih je presreo ruski lovački avion Su-27.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala