Rogozin bacio rukavicu Masku: Oborite naše rekorde ako ste lideri

© Sputnik / Alexey Filippov / Uđi u bazu fotografijaGeneralni direktor ruske državne korporacije "Roskosmos" Dmitrij Rogozin
Generalni direktor ruske državne korporacije Roskosmos Dmitrij Rogozin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin pozvao je da se ne preuveličava uloga uspešnog testiranja broda „Kru dragon“ kompanije „Spejsk iks“ Ilona Maska i predložio je američkim kolegama da pokušaju da obore ruske rekorde.
„To što se pojavio 'Kru dragon' i to što je prošao testiranja, ako izuzmemo svu američku propagandu da su oni svetski lideri...Zbog čega su svetski lideri? Deset godina ih nije bilo na vidiku, a sada lete kao što smo i mi leteli. Neka sada probaju da lete brzinom kojom mi letimo. Mislim da 'Kru dragon' nije u stanju da doleti do Međunarodne svemirske stanice za tri sata“, smatra Rogozin.

Prema njegovim rečima, „Kru dragon“ kompanije „Spejs iks“ i budući „Starlajner“ kompanije „Boing“ su prostraniji i udobniji, ali su u stvari pandani ruskog „Sojuza MS“.

„To je korak napred, ali da li nam je potrebno da pravimo takav svemirski brod? Ne, naravno. Nama takva letelica nije potrebna“, rekao je šef „Roskosmosa“.

Ranije je ruski teretni svemirski brod „Progres MS-15“ postavio rekord u brzini kojom je stigao do Međunarodne svemirske stanice. Vreme putovanja trajalo je 3:18:31 časova.

Svemirski brod „Kru dragon“ poleteo je krajem maja. Na Međunarodnu svemirsku stanicu je prevezla astronaute NASA, koji su proveli u orbiti dva meseca, a zatim se vratili na Zemlju.

Pročitajte još:

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala