„Tviter“ stavio specijalnu oznaku na naloge ruskog predsednika, vlade i medija

© REUTERS / Thomas WhiteIkonica aplikacije Tvitera na mobilnom telefonu
Ikonica aplikacije Tvitera na mobilnom telefonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na zvaničnim nalozima predsednika i vlade Rusije na Tviteru, kao i nalozima zamenika predsednika Saveta bezbednosti Dmitrija Medvedeva i niza ruskih medija, među kojima i RIA Novosti i Sputnjik, pojavila se specijalna oznaka.

Američka kompanija „Tviter“ ranije je najavila da će početi sa označavanjem stranica medija koji su pod kontrolom vlasti, kao i naloga vlasti stalnih članica Saveta bezbednosti UN.

Oznaka „Ruski državni nalog“ već se pojavila na nalozima predsednika Ruske Federacije, Vlade Rusije i Dmitrija Medvedeva.

© Sputnik / skrinšotNalog Dmitrija Medvedeva na Tviteru
„Tviter“ stavio specijalnu oznaku na naloge ruskog predsednika, vlade i medija - Sputnik Srbija
Nalog Dmitrija Medvedeva na Tviteru

Na stranicama novinske agencije „RIA Novosti“, „Vesti“ i „Vesti FM“, RT, lične stranice glavnog urednika RT, novinske agencije Rusija sevodnja, agencije „Sputnjik“ i mnogih drugih medija, stoji oznaka „Ruski državni medij“.

© Sputnik / skrinšotNalog agencije Sputnjik Srbija na Tviteru
„Tviter“ stavio specijalnu oznaku na naloge ruskog predsednika, vlade i medija - Sputnik Srbija
Nalog agencije Sputnjik Srbija na Tviteru

Tviter navodi da će sada biti obeležene samo stranice predstavnika onih zemalja koje su stalne članice Saveta bezbednosti UN: Rusije, Kine, Francuske, Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije. Kompanija planira da u buduće proširi ovu listu.

Što se tiče obeležavanja medija pod državnom kontrolom, kompanija je saopštila da namerava da označi profile i samih medija i njihovih glavnih urednika i/ili rukovodilaca.

„Rusija sevodnja“: Čekamo da Tviter označi američke državne medije

Novinska agencija „Rusija sevodnja“ prati razvoj situacije nakon ove odluke Tvitera i očekuje da će kompanija učiniti isto u odnosu na zapadne medije, kako bi izbegla optužbe o dvostrukim standardima.

© Sputnik / skrinšotNalog Radija Slobodne Evrope na Tviteru
„Tviter“ stavio specijalnu oznaku na naloge ruskog predsednika, vlade i medija - Sputnik Srbija
Nalog Radija Slobodne Evrope na Tviteru

„Pažljivo pratimo razvoj situacije i čekamo da Tviter počne da označava američki „Radio sloboda“, britanski „Bi-Bi-Si“ i nemački „Dojče vele“ kako bi izbegao optužbe o dvostrukim standardima. Ovaj zahtev naši dopisnici već su poslali kompaniji „Tviter“, navodi se u saopštenju pres-službe agencije.  

Direktor agencije „Rusija sevodnja“: I na zapadu postoje državni mediji

Komentarišući ovaj potez Tvitera, generalni direktor agencije „Rusija sevodnja“ Dmitrij Kiseljov istakao je da se u Rusiji ne stide svoje države i napomenuo da i na zapadu postoji tradicija državnih medija.

„Za razliku od Sjedinjenih Američkih Država, mi se ne stidimo svoje države. Državni mediji su evropska tradicija. Postoje u Francuskoj i Italiji. Britanski „Bi-Bi-Si“ živi od poreza koji ubire država. Da li Tviter želi da oduzme svojim čitaocima izbor?“, rekao je Kiseljov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala