„Sberbanka“ najbolja u centralnoj i istočnoj Evropi za inovacije u digitalnom bankarstvu

© SputnikSberbanka
Sberbanka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanski magazin „Banker“, deo „Fajnenšel tajms grupe“, proglasio je „Sberbanku za najbolju banku u regionu centralne i istočne Evrope u kategoriji inovacija u digitalnom bankarstvu.

Banka je osvojila nagradu na događaju „Nagrade za inovacije u digitalnom bankarstvu 2020“. i nagrađena je za tri projekta – biometrijske skenere na bankomatima, platformu za fakturisanje komunalnih usluga BRIS i algoritamske naloge u sistemu „Sberbank markets e-komerc“.

„Sberbanka“ aktivno uvodi biometrijske skenere na svojim bankomatima, što predstavlja tehnologiju koja klijentima omogućava da koriste samouslužne uređaje za vršenje plaćanja i prenos novca, povlačenje i deponovanje gotovine, bez kartice, pametnog telefona i bilo kog drugog dokumenta. Ovakvim rešenjem, „Sberbanka“ je prva banka u Rusiji koja je svoje bankomate opremila.

Platforma za fakturisanje komunalnih usluga BRIS omogućava klijentima da obračunaju naknade za komunalne usluge, generišu račune za klijente, uključujući i u elektronskom formatu, automatizuju proces obrade plaćanja i dodatne radnje sa pružaocima komunalnih usluga. Platforma za fakturisanje usluga BRIS omogućava i komunalnim kompanijama da optimizuju troškove IT usluga i infrastrukture zahvaljujući klaud tehnologiji. Kao rezultat toga, plaćanje je ubrzano, a transparentnost komunikacije između korisnika, kompanija za upravljanje i pružalaca komunalnih usluga je poboljšana.

Robotski algoritmi — algoritamski nalozi — dostupni su klijentima platforme „Sberbanka markets” za vršenje deviznih transakcija. Platforma podržava vršenje kupoprodajnih transakcija sa glavnim svetskim valutama, kao i valutama rastućih tržišta, kursne transakcije itd.

„Sberbanka nastoji da omogući jedinstveno korisničko iskustvo kroz proaktivno uvođenje savremenih informacionih tehnologija u svoje poslovanje. Naš cilj je da klijenti mogu da vrše radnje koje žele brzo i da pri tom budu zadovoljni rezultatima, a biometrijski skeneri u bankomatima, BRIS platforma za račune za komunalne usluge i algoritamski nalozi imaju upravo to za cilj. Drago nam je da su prednosti ovih usluga prepoznali i naši klijenti, kao i priznati svetski stručnjaci magazina ’Bankar‘“, izjavio je Aleksandar Vedjahin, prvi potpredsednik Izvršnog odbora „Sberbanke“.

 

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala