Ruski kinolozi traže preživele u ruševinama u Bejrutu

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaKinolog sa psom na treningu u kinološkom centru Ministarstva za vanredne situacije Rusije
Kinolog sa psom na treningu u kinološkom centru Ministarstva za vanredne situacije Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šest kinoloških timova Ministarstva za vanredne situacije Rusije uključilo se u rad na ruševinama nakon eksplozije u Bejrutu, spasilačka grupa ima više od 120 ljudi, saopštila je pres-služba Ministarstva za Sputnjik.
„Na mestu porušenih zgrada radi šest kinoloških timova“, rekao je sagovornik agencije.

Prema njegovim rečima, ukupan broj ruskih spasilaca trenutno iznosi više od 120 ljudi.

Snažna eksplozija dogodila se u utorak u luci Bejrut. Udarni talas eksplozije uništio je i oštetio na desetine kuća, automobila, a u mnogim četvrtima prestonice popucala su prozorska stakla.

Kako navode lokalne vlasti, eksploziju je izazvala detonacija skladišta sa 2.700 tona amonijum nitrata (šalitre), koji su carinici oduzeli 2015. godine. Prema poslednjim informacijama, u eksploziji je poginulo 137 osoba, oko pet hiljada je povređeno, a mnogi se smatraju nestalim.  Polovina građevina u gradu ima neka oštećenja, a bolnice su prepune povređenih.

Ministarstvo za vanredne situacije Rusije uputilo je u sredu pet aviona sa mobilnom bolnicom, lekarima, psiholozima, spasiocima i kovid laboratorijom.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala