Ruska bolnica u Bejrutu: Ekskluzivni snimak sa stadiona „Rafik Hariri“ /video/

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaJedinice Ministarstva za vanredne situacije Rusije (MČS)
Jedinice Ministarstva za vanredne situacije Rusije (MČS) - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pripadnici ruskog Ministarstva za vanredne situacije postavili su mobilnu bolnicu u Bejrutu koji je pretrpeo strašnu eksploziju. Televizija „Zvezda“ objavila je ekskluzivni snimak sa lica mesta.

Novinar „Zvezde“ izveštava da je bolnica postavljena na teritoriji jednog od najvećih fudbalskog stadiona „Rafik Hariri“. Šatori su postavljeni za jednu noć, a ruski lekari za dva-tri sata biti spremni da prime prve pacijente.

„Mnogi ruski spasioci su proveli ovu noć bez sna, postavljajući mobilnu bolnicu. Uprkos neprospavanoj noći, svi su vedri i spremni za rad“, kaže novinar „Zvezde“.

Kako se navodi, bolnica će dnevno moći da primi do 150 ljudi. Opremljena je svom neophodnom opremom, uključujući hiruršku, reanimacionu, stomatološku.

Eksplozija u Bejrutu

U blizini luke u Bejrutu, najnaseljenijem delu glavnog grada Libana, u utorak su odjeknule dve snažne eksplozije koje su ostavile grad razorenim, a stanovnike zatečenim. Udarni talas eksplozije uništio je i oštetio na desetine kuća, automobila, a u mnogim četvrtima prestonice popucala su prozorska stakla.

Vlasti su saopštile da je eksploziju izazvala detonacija 2.700 tona amonijum-nitrata, koji se nalazio u skladištu nakon što je 2015. godine zaplenjen na carini.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala