Rusija poslala četiri aviona sa lekarima i spasiocima u Bejrut

© Sputnik / Russian Emergency Situations MinistryRuski avion se sprema za Bejrut
Ruski avion se sprema za Bejrut - Sputnik Srbija
Pratite nas
Četiri aviona sa ruskom pomoći poletela su u Bejrut, saopšteno je iz Ministarstvo za vanredne situacije Rusije. Kako javljaju mediji, trebalo bi da su dva već i sletela u libansku prestonicu.
Ministarstvo za vanredne situacije Rusije će poslati ukupno pet aviona, u okviru humanitarne misije za pružanje pomoći i sanaciju posledica snažne eksplozije koja se desila pre dva dana.

U Bejrut se već nalazi više od 100 ruskih spasilaca, kinologa, lekara, psihologa. Iz Moskve je prebačena bolnica u kojoj se dnevno može pregledati 200 povređenih i biti smešteno oko 50 pacijenata. Ruski štab će se nalaziti na stadion „Rafik Hariri“. Pored toga, oni će pomagati u traženju nestalih lica ispod ruševina.

Situacija u Bejrutu

U blizini luke u Bejrutu, najnaseljenijem delu glavnog grada Libana, u utorak su odjeknule dve snažne eksplozije koje su ostavile grad razorenim, a stanovnike zatečenim. Udarni talas eksplozije uništio je i oštetio na desetine kuća, automobila, a u mnogim četvrtima prestonice popucala su prozorska stakla.

Vlasti su saopštile da je eksploziju izazvala detonacija 2.700 tona amonijum-nitrata, koji se nalazio u skladištu nakon što je 2015. godine zaplenjen na carini.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala