Pronašli metak u glavi deteta, ne znaju kako se tu našao

Pratite nasTelegramOdyssey
Lekari su otkrili metak u mozgu devetogodišnjeg dečaka iz Palestine. Policija istražuje mogućnost da je pogođen pucnjavom tokom proslave Eida al-Adhe.

Dečaka su roditelji doveli u bolnicu u Istočnom Jerusalimu jer su brinuli zbog toga što je stalno bio vrlo pospan. Neimenovani dečak bio je svestan kada je stigao u Medicinski centar Hadašah, ali lekari su otkrili da ima malu ranu na glavi sa krvlju na vlasištu. 

Lekari su odmah uradili pregled skenerom i bili su zapanjeni kada su otkrili metak smešten u dečjem mozgu.

Rekli su da je metak sa strane ušao u lobanju, prošao kroz deo mozga i zaustavio se kod potiljka.

​Neurohirurg Gui Elor, lekar koji je uklonio metak, rekao je da dečakovi roditelji, nisu bili svesni da je njihovo dete upucano.

Majka je rekla da jedino zna da se dečak igrao sa svojim prijateljima, i da je mislila da je možda je nešto palo na njega, i da je zato bio pospan.

Dete je odvedeno na operaciju dva sata nakon dolaska u bolnicu, a dr Elor je rekao da je srećan što se sve dobro završilo, prenosi RTS.

„Da je metak ušao pod drugim uglom, naneo bi mnogo veće štete mozgu i ostavio značajna neurološka oštećenja", rekli su lekari.

Dečak se sada dobro oporavlja, svestan je i komunicira sa lekarima i porodicom. Policija istražuje slučaj a jedna od pretpostavki je da je dečak upucan na festivalu tokom proslave Eid al-Adhe.

Mnogi muslimani slave Eid al-Adhu, proslava može trajati između dva i četiri dana.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala