Jokić i Porter protiv Sparsa

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su San Antonio Sparse rezultatom 132:126 u svom trećem meču u nastavku NBA lige. Nagetsi su upisali drugi vezani posle uvodnog poraza, a Sparsima naneli drugi uzastopni neuspeh i umanjili im šanse za plasmanom u plej-of.

Nikola Jokić je dosta sporo počeo utakmicu, ali se „probudio“ u trećoj četvrtini i na kraju završio sa 25 poena (10/17), četiri skoka, 11 asistencija, jednom ukradenom i pet izgubljenih lopti. Još jedno sjajno izdanje viđeno je od Denverovog „X“ faktora Majkla Portera Džuniora, koji je iskoristio izostanak Džamala Mareja, Gerija Herisa i Vila Bartona.

Denver je ovim uspehom došao na utakmicu od Los Anđeles Klipersa, koji trenutno zauzimaju drugo mesto Zapada, a isto toliko se udaljio od Jute, odnosno Hjustona.

Nikola Jokić - Sputnik Srbija
Fenomenalni Jokić briljirao u produžetku i doneo pobedu timu

San Antonio je ostao na desetom mestu sa istim učinkom kao Nju Orleans, pa će nastaviti grčevitu borbu za plasmanom u plej-of.

„Grumenje“ je odlično počelo utakmicu, uz visok procenat šuta pre svega zbog dobrog starta Majkla Portera.

Zanimljiva situacija je viđena krajem druge četvrtine, kada je Jokić pogodio uz faul, ali je Popović uložio čelendž i Srbinov koš je poništen, te mu je dodeljen faul.

Prvo poluvreme završeno je sa 65:62 za Sparse, prenosi portal „B92“.

Jokić nije bio previše aktivan u prvom poluvremenu, ali je sve to nadoknadio u trećoj četvrtini. Konstantno je razigravao saigrače, sve je išlo preko njega, a pogodio je i neke teške šuteve.

Svojim igračima je uneo najviše energije kada je u tri vezana napada pogodio tri trojke i vratio prednost svojoj ekipi, koja je samo nastavila da raste.Majkl Porter Džunior je bio najrazigraniji u prvoj i četvrtoj četvrtini. Pri kraju utakmice je dodatno „eksplodirao“, što pozitivno što negativno.

Pogađao je trojke, dobro se otvarao i hvatao sve skokove, a Popovićevi izabranici za njega nisu imali nikakav odgovor.

Odbrane nisu bile adut ni jedne ni druge ekipe u poslednjoj četvrtini, a to je više odgovaralo Denveru koji je konstantno održavao prednost.

Ponovo najefikasniji je bio pomenuti Porter sa 30 poena (11/19) i 15 skokova, a, pored Jokića, pratili su ga Džeremi Grent sa 22 poena i Monte Moris sa 19.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala