Bundestag: Ekolozi neosnovano tuže „Severni tok-2“

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaRuski brod za postavljanje cevi "Akademik Čerski" u nemačkoj luci Mukran
Ruski brod za postavljanje cevi Akademik Čerski u nemačkoj luci Mukran - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemačka ekološka organizacija je podigla neosnovanu tužbu protiv izgradnje gasovoda „Severni tok-2“, koji prolazi dnom Baltičkog mora iz Rusije u Nemačku, smatra predsednik komiteta za ekonomiju i energetiku Bundestaga Klaus Ernst

Prema njegovim rečima, obzirom da su sve odluke bile donete po zakonu, a više od 90 procenata projekta završeno „smatram, da tužba nema osnova“.

Reč je o tužbi, koju je podnela ekološka organizacija „Deutsche Umwelthilfe“, predstavnicima grada Štralzunda. Tužba je predata Višem administrativnom sudu u Grajfsvaldu, u saveznoj državi Meklenburg, gde gasovod izlazi. Ekolozi traže da se zaustavi izgradnja „Severnog toka-2“, kako bi se proverilo da mogućnost curenja metana prilikom transporta i prerade prirodnog gasa, oslanjajući se na neka „nova naučna istraživanja“.

Organizacija „Deutsche Umwelthilfe“ je u martu predala zahtev rukovodstvu Štralzunda inicirajući preispitivanje dozvola za izgradnju gasovoda. Kompanija „Nord strim 2“ planira da proanalizira tužbu ekologa.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala