Belorusija: Uticaj Zapada na Ukrajinu može dovesti do raspoređivanja američkih raketa

CC BY 2.0 / FRANK TREVINO, USA / Flickr / Američki protivraketni sistem "Patriot" MIM-104
Američki protivraketni sistem Patriot MIM-104 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da bi pad Ukrajine pod uticaj Zapada mogao dovesti do razmeštanja američkih raketa na njenoj teritoriji i „tada će biti vruće“: u svakom trenutku odatle bi se mogla dobiti „raketna paljba“.

„Kada je (američki državni sekretar) Majk Pompeo bio ovde, postavio sam mu direktno pitanje: Majk, da li smo ti (predsednik Rusije Vladimir) Putin i ja poklonili Ukrajinu. On se nasmejao: ‘Kako to mislite, gospodine predsedniče?’ Mislim da sada ne treba da raspoređujete rakete srednjeg dometa u Nemačkoj, Poljskoj i Rumuniji. Sada se možete dogovoriti i sa Ukrajinom. Agresor je napao, postavite ih tamo – i nama će biti veoma vruće i Rusiji će, takođe, biti veoma vruće“, rekao je Lukašenko u intervjuu ukrajinskom novinaru Dmitriju Gordonu.

Lukašenko je istakao da su Belorusija i Rusija „svojim rukama poklonile Zapadu ono što im ne pripada i ne treba da im pripada“.

Amerikancima je data „prelepa, dobra naša Ukrajina, odakle sada možemo u svakom trenutku dobiti raketnu paljbu. U svakom. Ja to odgovorno kažem“, zaključio je on.

Ruske baze ostaju u Belorusiji

Lukašenko je takođe rekao da se ne plaši da na teritoriji zemlje ostavi dva ruska vojna objekta, jer oni ne predstavljaju opasnost.

„Ne. Znate, pre svega, mora se shvatiti o kakvim se bazama radi. To su baze u kojima radi jedan i po Rus, a ostalo su Belorusi. Tamo nema ni aerodroma ni aviona. One ne predstavljaju opasnost“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala