Uhapšeni sudski izvršitelji zbog malverzacija

© Sputnik / Ivana AntićMUP Srbije
MUP Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komora javnih izvršitelja Srbije saopštila je danas da su uhapšeni osumnjičeni da su malverzacijama oštetili više osoba za oko tri miliona dinara sudski izvršitelji, a ne javni izvrštelji, članovi te komore.

Komora je u saopštenju navela da su pojedini mediji preneli da su uhapšena četiri javna izvršitelja i ističe da se, međutim, ne radi o javnim izvršiteljima - članovima Komore i licima s poverenim javnim ovlašćenjima, već o sudskim izvršiteljima - službenicima suda.

Kako je MUP ranije danas saopštio, policija je u saradnji s Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapsila pet osumnjičcenih da su malverzacijama oštetili više osoba za oko tri miliona dinara.

Uhapšeni su sudski izvršitelji iz Valjeva G. B. (49), D. J. (60), S. V. (49) i S. P. (49) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja i pranje novca, kao i Z. P. (48) koji se tereti da je izvršio krivična dela pranje novca i pomaganje u zloupotrebi službenog položaja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala