Hristo Stoičkov: Korona stvorena veštački, beli luk me štiti od nje

© AP Photo / Tony UzunovHristo Stoičkov
Hristo Stoičkov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Osvajač „Zlatne lopte“ 1994. godine, bivši napadač fudbalske reprezentacije Bugarske i španske „Barselone“ Hristo Stoičkov priklonio se mišljenju onih koji veruju da je virus korona veštački stvorena infektivna bolest, piše je španski list „Mundo deportivo“. Veruje da ga od virusa može zaštititi - luk.

Stoičkov, koji živi u jednom od gradova najugroženijih virusom u SAD –Majamiju, izjavio je za španski list da je pojava kovida 19 bila detaljno promišljena.

„Sada se sve promenilo. Mnogi u svetu veoma pate. To je virus koji nanosi veliku štetu.To je nešto o čemu se godinama pažljivo razmišljalo“, uveren je svetski poznati bugarski fudbaler.

Stoikov smatra da je reč o „patogenu koji su stvorili pravi eksperti, a koji izaziva trombozu i infarkt“.

Kako kaže, on sada brine o sebi tri puta više nego pre, pere ruke i „čini sve što je moguće“. Fudbaler je još u martu ispričao na koji način pokušava da se zaštiti od korone.

„Jedem mnogo belog i crnog luka, pijem toplu vodu i tuširam se vrućom vodom“, rekao je on.

Hristov Stoičkov je poznat po svojim ekstravangatnim izjavama. Bugarska je 1997. godine pobedila Rusiju na kvalifikacionom turniru za Svetsko prvenstvo, posle čega je izjavio sledeće:

„Rusi su nas oslobodili od fašista, a mi njih - od svetskog prvenstva“.

Predstavljajući svoju biografiju, fudbaler je 2018. godine rekao da u njoj nije predstavljen kao „najbolji čovek na svetu“.

„Ja sam Hristo, a ne Hristos“, piše u knjizi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala