Ruska vojska dobila još jedan puk S-400

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaProtivvazdušni sistem S-400
Protivvazdušni sistem S-400 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kompanija „Almaz Antej“ isporučila je Ministarstvu odbrane Rusije pukovski komplet protivavionskih raketnih sistema S-400 „Trijumf“ - drugi ove godine, saopštila je pres-služba kompanije.

Kako se navodi, svečana ceremonija predaje sistema održana je na teritoriji poligona Kapustin Jar u Astrahanskoj oblasti.

Nakon predaje vojsci, sisteme su dovezli na poligon gde su demonstrirali praćenje realnih vazdušnih meta, a takođe su izveli prvu paljbu.

Kako je istakao generalni direktor kocerna „Almaz Antej“ Jan Novikov, novi puk S-400 predat je Ministarstvu odbrane pre roka.

S-400 „Trijumf“, koji konstruiše i proizvodi koncern „Almaz Antej“, predviđen je za zaštitu od napada avijacije, strateških, krstarećih, taktičkih i operativno-taktičkih balističkih raketa, kao i balističkih raketa srednjeg dometa. Mobilni raketni bacači mogu se kretati i van puta. Istovremeno, vreme aktivacije iz inicijalnog položaja je pet minuta.

Ruska vojska je ove godine prvi puk S-400 dobila u martu.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu prošle godine je saopštio da će ruske oružane snage 2020. godine dobiti četiri puka S-400 „Trijumf“.

Ovi sistemi su trenutno na dežurstvu na Arktiku, u centralnoj Rusiji, kao i na jugu zemlje. Nisu poznati podaci o tome koliko sistema S-400 se nalazi u sastavu naoružanja ruske vojske.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala