„Roskosmos“ objavio satelitske fotografije Bejruta pre i posle eksplozije /foto/

© Press-služba Roskosmosa / Uđi u bazu fotografija„Roskosmos“ objavio satelitske fotografije iz Bejruta pre i posle eksplozije /foto/
„Roskosmos“ objavio satelitske fotografije iz Bejruta pre i posle eksplozije /foto/ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska kosmička agencija „Roskosmos“ objavila je satelitske fotografije luke u Bejrutu pre i posle jučerašnje eksplozije. Satelitske fotografije objavile su i jedna izraelska i jedna francuska kompanija.

Prva fotografija je od 4. novembra 2019. godine, na njoj se vidi veliki broj magacina, hangara i drugih objekata u blizini vode. Druga fotografija je načinjena danas i na njoj se vide samo obrisi objekata u luci.

Fotografije na napravio ruski satelit „Kanopsus -V“.

Fotografije iz svemira objavio su objavile kompanija „Erbas spejs“, kao i izraelska kompanija „Imidž sat internešenal“.

Erbas“ je objavio fotografije sa francuskog satelita „Plejade“. Na njima se vidi da su sva skladišta u luci uništena, a od stambenih zgrada ostale samo ruine.

​​Izraelska kompanija je na svojim objavljenim fotografijama obeležila razmere kratera koji je ostao nakon eksplozije, kao i površinu zahvaćenu udarnim talasom.

​​Takođe je prikazana fotografija kruzera „Orijent kvin“ koji se od siline udara prevrnuo.

​Snažna eksplozija odjeknula je juče u bejrutskoj luci. Od siline udara uništene su brojne zgrade, kako se procenjuje gotovo polovina tog dela grada.

Bilans mrtvih i povređenih se stalno menja, a prema poslednjim podacima poginulo je 113 ljudi a nekoliko hiljada povređeno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala