Patrušev: Gebelsovska propaganda u baltičkim zemljama, za radikale u Kijevu uzor hitlerovska Nemačka

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaSekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zapadna antiruska propaganda ponavlja metode iz vremena hitlerovske Nemačke, kaže sekretar ruskog Saveta za bezbednost Nikolaj Patrušev. To je posebno vidljivo u baltičkim zemljama, kaže on. Kritikovao je i ukrajinske radikale da slede primere iz vremena nacističke Nemačke.
„Internet-cenzura i tehnologije savremene zapadne propagande, uključujući antirusku, s vremena na vreme ponavljaju gebelsovske metode“, rekao je Patrušev u intervjuu za list „Rosijska gazeta“.

Ideje o „crnokošuljašima“ i „smeđima“ koriste ideolozi obojenih revolucija za nasilnu smenu legalno izabranih vlada, dodao je on.

„Pozivi za ujedinjenje protiv ‘zajedničkih neprijatelja’ među koje Zapad, bez ikakvih osnova, svrstava i Rusiju, stvaraju uslove za pojavu ideje o nacionalno-državnoj nadmoći“, dodao je on ističući da je to posebno vidljivo u baltičkim zemljama.

Tamo vlasti, kako kaže, neskriveno guše svako drugačije mišljenje i bave se beskrupuloznom propagandom nacionalističkog i antiruskog sadržaja, a time se stvara odlična sredina za pojavu neonacista.

Patrušev je bio oštar i prema savremenim radikalnim ukrajinskim nacionalistima za koje kaže da streme formiranju nacističke države i koji se u svom rusofobstvu nadahnjuju primerima hitlerovske Nemačke.

„Nadahnjujući se primerima nacističke Nemačke ukrajinski neonacisti uništavaju prodavnice s ruskim natpisima, pale knjige na ruskom, a ponekad i ljude, kao u slučaju aktivista ‘Antimajdana’ u Odesi. Ukrajinski radikali zastrašuju svoje sugrađane  i ometaju normalne društveno-političke procese“, konstatovao je on.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala