Novi susret iznad Crnog mora: Ruski lovac ponovo presreo dva američka izviđačka aviona /video/

© Flickr / Rob SchleiffertSu-27
Su-27 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski lovac Su-27 podignut je u vazduh kako bi presreo dva američka izviđačka aviona iznad Crnog mora, saopštio je Nacionalni centar za kontrolu odbrane Ruske Federacije.
„Ruska sredstva kontrole vazdušnog prostora su 5. avgusta otkrila iznad neutralnih voda Crnog mora dve vazdušne mete, koje su se približavale državnoj granici Rusije“, saopštio je centar.

U saopštenju se precizira da je zadatak dodeljen lovcu Su-27 iz sastava Južnog vojnog okruga.

„Posada ruskog lovca približila se na bezbednom rastojanju vazdušnim objektima i identifikovala ih kao strateški izviđački avion RS-135 američkog ratnog vazduhoplovstva i avion bazne patrolne avijacije P-8A 'Posejdon' američke ratne mornarice“, dodao je centar.

Avion Su-27 - Sputnik Srbija
Su-27 oterao američke avione od ruskih granica

Kako se ističe u saopštenju, nakon što su se američke letelice okrenule od državne granice Rusije, ruski lovac se uspešno vratio na matični aerodrom.

„Ceo let ruskog aviona Su-27 odvijao se strogo u skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora. Američkim izviđačkim avionima nije bilo dozvoljeno da naruše državnu granicu Ruske Federacije“, saopštio je centar.

Ranije je ruska vojska prijavila „presretanje“ američkih izviđačkih aviona iznad Crnog mora 23, 24, 27. i 31. jula. Svaki put su ruski avioni Su-27 podizani u vazduh kako bi ih presreli.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala