Kadirov vratio sto mladih Čečena iz Moskve u Grozni - na prevaspitavanje /video/

© Sputnik / Said Guciev / Uđi u bazu fotografijaSto mladih Čečena vraćeno u Grozni - na prevaspitavanje /video/
Sto mladih Čečena vraćeno u Grozni - na prevaspitavanje /video/ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Oko sto mladih Čečena koji su živeli u Moskvi vraćeni su, prema odluci čečenskih vlasti, u Grozni zbog nedoličnog ponašanja. Na glavnoj TV stanici „Grozni“ prikazan je i film o tome.

Čečenska omladina je, kako se navodi, narušavala javni red u glavnom gradu Rusije i okrenuli se narkoticima.

„Ramzanu Kadirovu svaki dan pišu na društvenim mrežama o ponašanju sunarodnika. Kadirov ne deli narod na svoje i tuđe, gde god da ste vi predstavljate čečenski narod i nedolični postupci diskredituju svakog Čečena, muslimana i tako nešto se ne može dopustiti. Zato smo vas i vratili kući. Da se uz pomoć rođaka dozovete sebi i ispravite greške.“

To je grupi mladih koji su vraćeni u Grozni, kako bi bili vraćeni na pravi put, rekao poslanik Dume Adam Delimhanov koji se s njima sastao u glavnom gradu Čečenije.

Oni će biti sada angažovani na različitim društveno-korisnim poslovima na ulicama grada i u različitim delovima Republike.

„Svaki muškarac koji drži do sebe mora da bude spreman da štiti domovinu i da umre za nju, za narod, dostojanstvo i čast. Nedopustivo je tući se zbog hiljadu ili petsto rubalja ili šaku tableta, to je sramno i to niko neće dozvoliti ma gde da se nalazite, u Moskvi, Sankt Peterburgu..“, dodao je Delimhanov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala