Avioni, helikopteri, dronovi, brodovi: Rusija dobila više od 1.100 jedinica naoružanja

© Sputnik / Mikhail VoskresenskyOružje ruske vojske
Oružje ruske vojske - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uprkos ograničenjima uvedenim usled pandemije virusa korona, u prvoj polovini 2020. godine ruska vojska je dobila više od 1.100 osnovnih primeraka naoružanja, rekao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Kako je istakao, industrijska preduzeća i organi vojne uprave su uprkos situaciji sa pandemijom realizovali državnu odbrambenu narudžbinu u skladu sa zadatim tempom.

„Vojsci je isporučeno više od 1.100 glavnih primeraka naoružanja, vojne i specijalne tehnike“, istakao je ruski ministar.

Prema rečima Šojgu, među isporučenim naoružanjem je 16 aviona različite klase i namene, 53 helikoptera uključujući 18 letelica Mi-8MTV-5-1, 80 bespilotnih letelica, pet vojnih brodova, uključujući nuklearnu podmornicu „Knez Vladimir“, fregatu „Admiral Kasatonov“ i veliki desantni brod „Olenegorski gornjak“.
Ruska fregata „Admiral Kasatonov“  - Sputnik Srbija
Ruska mornarica slavi svoj dan: Simbol snage ruske države /foto,video/

Šojgu je takođe istakao da se „Oružanim snagama prema planu isporučuje i inženjerska i automobilska tehnika, komunikaciona sredstva, avio-oružje i municija“.

„Najnoviji primerci proizvoda vojne namene biće predstavljeni javnosti u avgustu na međunarodnom vojno-tehničkom forumu 'Armija 2020'“, naglasio je ministar.

On je dodao da će borbene i tehničke mogućnosti ruskog naoružanja biti demonstrirane i na Međunarodnim vojnim igrama, koje će ove godine biti održane u isto vreme sa forumom „Armija 2020“.

Pročitajte još:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala