„Zlo i dalje ne spava“: Marko Milačić povodom godišnjice „Oluje“

© Sputnik / Brankica RistićObeležavanje 20 godina od "Oluje" u Sremskoj Rači
Obeležavanje 20 godina od Oluje u Sremskoj Rači - Sputnik Srbija
Pratite nas
Opoziciona crnogorska stranka Prava Crna Gora poručila je, povodom godišnjice pogroma nad srpskim narodom u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji „Oluja“, da „zlo i dalje ne spava“.

„Danas se sa njim suočavamo u našoj Crnoj Gori. Progone crkvu, vernike, prebijaju omladinu, budućnost naše zemlje“, naveo je u objavi na Fejsbuku lider Prave Crne Gore Marko Milačić.

On je istakao da aktuelna vlast u Crnoj Gori vređa osećaje većinskog naroda Crne Gore time što iz godine u godinu šalje državne predstavnike na proslavu „Oluje“.

A post shared by Marko Milačić (@marko.d.milacic) on

Prava Crna Gora je osudila i najavljeni odlazak potpredsednika hrvatske vlade i predstavnika srpskog naroda u Hrvatskoj Borisa Miloševića na državnu ceremoniju u Knin jer se tamo, kako se ocenjuje, „slavi najveće etničko čišćenje u Evropi od Drugog svetskog rata“.

„Biti u društvu nekažnjenih ratnih zločinaca prst je u oko žrtvama i njihovim porodicama, kao i pripadnicima srpskog naroda u celini“, naglasio je lider Prave Crne Gore.

Milačić je objavio i fotografiju nepregledne kolone Krajišnika proteranih u „Oluji“ 1995. godine, navodeći da je godišnjica „Oluje“ godišnjica zla.

„Večna slava žrtvama. Ne zaboravljamo“, napisao je Milačić ispod fotografije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala