Sud u Podgorici: Vojni vrh diskriminisao Sindikat odbrane i vojske Crne Gore

© AP Photo / Darko VojinovicVojska Crne Gore
Vojska Crne Gore - Sputnik Srbija
Pratite nas
Višegodišnji proces koji je Sindikat odbrane vojske Crne Gore vodio protiv Ministarstva odbrane dobio je sudski epilog.

Osnovni sud u Podgorici je, naime, u ponedeljak presudio u korist Sindikata, navodeći da je Ministarstvo odbrane počinilo teške oblike diskriminacije zbog čega je povređeno pravo ličnosti, objavio je portal In4s, navodeći da je propisana i naknada nematerijalne štete.

Kako se podseća, na čelu reprezentativnog SOVCG se od januara 2019. godine, posle penzionisanja potpukovnika Nenada Čobeljića, nalazi Zdravko Kasalica.

Crnogorska policija dežura - Sputnik Srbija
Kasalice puštene da se brane sa slobode: Viši sud u Podgorici odbio zahtev tužilaštva za pritvor

Sud je, navodi portal, naložio državi Crnoj Gori da zbog teške diskriminacije koju je sprovodio njegov organ, odnosno Ministarstvo odbrane, isplati svakom od podnosioca tužbe po 3.000 evra, kao i da nadoknadi troškove postupka.

Advokat Vladan Bojić izjavio je da je ova presuda veoma važna jer potvrđuje navode Kasalice o diskriminaciji koju godinama trpe u Sindikatu.

„Meni je ova presuda izuzetno važna za Zdravka, jer je njegova sva odbrana u krivičnom postupku bila i jeste zasnovana na tvrdnjama o diskriminaciji (ministra odbrane Predraga) Boškovića prema njemu kao predsedniku SOVCG, kao Srbinu i kao aktivnom učesniku litija i iskrenom verniku SPC“ rekao je advokat Bojić.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala