Lukašenko najavio promene u zemlji – počinje sa Ustavom

© Foto : The Press Service of the President of the Republic of BelarusPrezident Belorussii Aleksandr Lukašenko na vstreče s aktivom Vitebskoй oblasti
Prezident Belorussii Aleksandr Lukašenko na vstreče s aktivom Vitebskoй oblasti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko najavio je raspisivanje referenduma za promenu Ustava zemlje.
„Kako se menjala naša Belorusija, tako smo se menjali i mi. Očigledna je spremnost Belorusa da preuzmu na sebe odgovornost za sudbinu zemlje. Stepen te odgovornosti odrediće sam narod, ali po zakonu! Ne na ulicama i trgovima, neko pravnim putem. Krenimo od Ustava“, navodi se u predizbornoj poruci Lukašenka, koja je objavljena u državnom listu „Zvezda“.

Kako je istakao, Belorusi će odrediti svoja prava, slobode i obaveze, kao i ovlašćenja državnih organa.

Lukašenko je dodao da će Belorusija uložiti sve napore da „razlike u spoljnoj politici ne utiču na prijateljstva naroda kojima je suđeno da žive rame uz rame u srcu Evrope i da poveća broj prijateljskih zemalja“, istakavši da je Minsk uvek bio otvoren za prijateljstvo i saradnju, i da se nikada nije mešao u poslove drugih zemalja.

U Belorusiji danas (4. avgusta) počinje prevremeno glasanje na izvorima za predsednika Belorusije i trajaće do 8. avgusta. Predsednički izbori u Belorusiji održaće se 9. avgusta. Za najvišu državnu funkciju kandidovalo se pet kandidata. Lukašenko se kandiduje za šesti mandat. Trenutno je u ovoj zemlji predizborna kampanja koja će trajati do 8. avgusta.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala