Kina upozorava Ameriku na otvaranje Pandorine kutije - požnjećete gorke plodove

© Depositphotos.com / JosekubeAplikacija Tik Tok
Aplikacija Tik Tok - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kina poziva SAD da ne otvaraju Pandorinu kutiju tražeći da se proda Tik-Tok, jer će za posledice biti sami krivi, rekao je portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin.
„Ako sledimo tu pogrešnu logiku SAD, bilo koja zemlja može pod izgovorom zaštite nacionalne bezbednosti preduzeti slične mere protiv bilo koje američke kompanije. SAD ne treba da otvaraju Pandorinu kutiju, inače će sami požnjeti gorke plodove“, upozorio je Vang Venbin.

On je istovremeno pozvao Vašington da oslušne međunarodnu zajednicu i američki narod i da ne politizuje ekonomska pitanja, kao i da omogući otvorenu, nediskriminatornu, slobodnu investicionu i poslovnu sredinu za kompanije.

Ranije je američki predsednik Donald Tramp zatražio od Kine da prodaju aplikaciju Tik-Tok do 15. septembra. Tramp je rekao da će Tik-Tok 15. septembra „prestati sa radom“ ako ga ne kupi „Majkrosoft“ ili neka druga kompanija.

Državni sekretar Amerike Majk Pompeo nije isključio da će Tik-Tok biti zabranjen u Americi, zajedno sa još nekim kineskim društvenim mrežama, putem kojih lični podaci korisnika mogu da stignu do kineskih vlasti.

Predstavnici aplikacije Tik-tok su izjavili da nikada nisu prenosili informacije Kini i nemaju nameru da to čine.

Tik-Tok je aplikacija za pravljenje i posmatranje video snimaka, pripada kineskoj kompaniji „Bajt dens“. Nastala je 2018. godine i vodeća je aplikacija za kratke video snimke ne samo u Kini već i u celom svetu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala