Dačić odgovorio Brnabićevoj: O Vladi odlučuje Vučić

© Tanjug / ZORAN ZESTICPredsednik SPS-a Ivica Dačić
Predsednik SPS-a Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Socijalistička partija je pouzdan koalicioni partner. Mnogo toga dobrog smo ostvarili zajedno sa SNS-om i smatram da je u interesu Srbije da nastavimo rad, ali odluka o tome je svakako na Aleksandru Vučiću kao pobedniku izbora.

To je za „Novosti“ poručio šef diplomatije i lider socijalista Ivica Dačić, reagujući na ocenu premijerka Ane Brnabić da „Vučić najozbiljnije razmišlja o ulasku u koaliciju sa liderom Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandrom Šapićem“.

Gostujući u jutarnjem programu televizije „Pink“, ona je rekla da je Vučić veoma razočaran u neke njemu bliske ljude i da je teško podneo podršku koju su njihovi koalicioni partneri iz SPS-a dali protestima opozicije u Beogradu.

„Vučić misli da Šapiću mnogo toga nedostaje, da mora još da uči i da radi, ali da je ono što ceni kod njega borbenost. Šapić je pokazao da želi i da ume da se bori, i to je pokazao u trenucima kada se naši koalicioni partneri, pre svega mislim na SPS, nisu tako borili, kao i neki iz SNS-a“, navela je Brnabićeva.

Ispričala je da je na nedavnoj sednici predsedništva SNS-a Vučić tražio od stranačkih saboraca da se izjasne o četiri opcije u vezi sa budućim partnerstvom u Vladi. Prva je da SNS bude u koaliciji sa SPS-om, druga da budu u koaliciji sa Šapićevim SPAS-om, treća da uđu u partnerstvo i sa SPS-om i sa SPAS-om, i poslednja opcija - da SNS bude sama uz podršku manjina.

„Ja sam glasala da SNS formira vlast sa manjinama. Zaista mislim da bi to bila najbolja moguća opcija za Srbiju“, navela je Brnabićeva.

Pročitajte još: 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala