Teroristi Nusra fronta pokušali da probiju položaje sirijske vojske u Idlibu

© Sputnik / Basel ShartouhSarakib u provinciji Idlib
Sarakib u provinciji Idlib - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pripadnici terorističke organizacije Nusra front pokušali su da probiju položaje sirijske vojske u oblasti sela Hamra, među vladinim trupama ima gubitaka, saopštio je načelnik Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji kontraadmiral Aleksandar Ščerbicki.

„Proteklog dana militanti Nusra fronta nekoliko puta su pokušali da probiju položaje sirijske vojske u području naselja Hamrat. Svi napadi terorista bili su odbijeni, pri čemu je naneta značajna šteta ljudstvu i tehnici. I među sirijskim vojnicima ima gubitaka“, rekao je Ščerbicki.

Prema njegovim rečima, situacija u južnom delu zone deeskalacije Idlib pogoršala se zbog neprestanih provokacija militanata Nusre. Samo u julu Rusija je zabeležila preko 140 kršenja primirja u Idlibu. Pri tome, teroristi koji se kriju iza sporazuma o prekidu borbenih dejstava, povećavaju svoj vojni potencijal, precizirao je on.

Kontraadmiral je naglasio da trenutna situacija još jednom naglašava potrebu za zajedničkim akcijama Rusije i Turske na likvidaciji terorista u Idlibu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala