Stigla Bezosova jahta: Da li najbogatiji čovek na svetu letuje na Jadranu

CC0 / Pixabay / Jahta
Jahta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlasnik Amazona, koji je 2017. godine proglašen najbogatijim čovekom na svetu, povezuje se sa ogromnom jahtom koja je usidrena kod Šibenika.

U kanal ispred Krešimirovog grada usidrila se megajahta „Flajing foks“, vredna 400 miliona dolara. Ova luksuzna lepotica povezuje se sa Džefom Bezosom, vlasnikom Amazona, najbogatijim čovekom na svijetu.

Dugačka 136 metara, opremljena je kao ploveći hotel. Ima čak 11 kabina s privatnim terasama, a na njoj može prespavati 25 gostiju. Uz prostrane palube i luksuzne spavaće kabine, gostima je na raspolaganju džakuzi, bazen, teretana, džet-ski, bioskop i poligon za helikoptere – baš po meri jednog od najbogatijih ljudi na svetu, prenosi „Gloria“.

Nakon rekordnog rasta cena Amazonovih deonica, Bezosovo bogatstvo u aprilu ove godine naraslo je na ukupno 138 milijardi dolara, po proceni magazina „Forbs“.

Amazon, najpoznatije ime internet trgovine, doživeo je ekstreman rast zbog situacije s korona virusom i zatvaranjem fizičkih trgovina širom sveta.

Za njega nema krize

Bezos je osnivač, izvršni direktor i predsednik multinacionalne kompanije Amazon, koju je 1993. pokrenuo kao internet knjižaru u svojoj garaži. Danas ima udeo od 11,2 posto u korporaciji, a i to mu je bilo dovoljno da je samo u jednom danu na porastu cene deonica zaradio 6,3 milijarde dolara.

© AFP 2023 / Jerod HarrisMekenzi i Džef Bezos: „Da smo na početku znali da ćemo se razvesti, opet bismo sve ponovili“
Stigla Bezosova jahta: Da li najbogatiji čovek na svetu letuje na Jadranu - Sputnik Srbija
Mekenzi i Džef Bezos: „Da smo na početku znali da ćemo se razvesti, opet bismo sve ponovili“

U korona krizi profitirala je i njegova bivša supruga Mekenzi Bezos, koja je nakon razvoda postala jedna od najbogatijih žena sveta, a njeno bogatstvo naraslo je na 44,8 milijardi dolara.

Par se posle 25 godina braka odlučio rastati u januaru 2019. Imaju četvero dece i uprkos razvodu kazali su da će nastaviti raditi zajedno. Iako je spisateljica Mekenzi suprugu prepustila čak 75 posto udela u svim zajedničkim deonicama, njihov razvod proglašen je najskupljim ikada.

Koštao je neverojatnih 137 milijardi dolara.

„Da smo na početku znali da ćemo se razvesti, opet bismo sve ponovili“, rekli su supružnici na kraju.

Džef Bezos je nakon razvoda obznanio vezu s Lauren Sančez, bivšom televizijskom voditeljkom i pilotkinjom helikoptera.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala