Poslanici položili zakletvu, konstituisana Skupština

© Tanjug / ZORAN ZESTICSkupština Srbije
Skupština Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Skupštini Srbije su potvrđeni mandati novih narodnih poslanika koji su položili zakletvu, čime je zvanično konstituisan novi saziv parlamenta.

Ispred verifikacione komisije, poslanik SNS-a Aleksandar Marković je rekao da je ta komisija utvrdila da mandati svih 250 poslanika treba da budu potvrđeni i poželeo im puno uspeha u radu.

Poslanici su nakon toga položili zakletvu koja glasi:

„Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi!“

Poslanici su potpisali zakletve i predali ih sekretaru Srđanu Smiljaniću. Predsedavajuća Smilja Tišma je pozvala poslanike da obrazuju poslaničke grupe.

Skupština je za danas završila rad, a o nastavku sednice poslanici će biti blagovremeno obavešteni, rekla je Smilja Tišma.

Na dnevnom redu sednice je i izbor novog skupštinskog rukovodstva, predsednika, potpredsednika, imenovanje sekretara i izbor radnih tela, a o tome će poslanici raspravljati narednih dana.

Pročitajte još: 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala