Sin ukrajinskog oligarha kupio italijansko ostrvo

Pratite nas
Sin ukrajinskog preduzetnika i političara Vjačeslava Boguslajeva – Aleksandar, kupio je i julu italijansko ostrvo Galinara koje se nalazi u Ligurskom moru, prenose italijanski mediji.

Prema pisanju milanskog portala „Korijere dela sera“, ugovor vredan više od 10 miliona evra sklopljen je 17. jula između predstavnika bogatih porodica iz Pijemonta i Ligurije, kojima od sedamdesetih godina prošlog veka pripada ostrvo Galinara, i kompanije „Galinet“ iz Monte Karla, iza koje stoji čovek čiji se lični podaci u potpunosti poklapaju sa 42-godišnjim Aleksandrom Boguslajevom. On živi u Monaku, ali je državljanin Grenade.

Kako se navodi, reč je o sinu Vjačeslava Boguslajeva koji dugi niz godina upravlja jednim od najvećih svetskih preduzeća za proizvodnju avionskih motora „Motor Sič“ i jedan je od najbogatijih ljudi u Ukrajini.

„Sada Boguslajev može postaviti zamišljenu ukrajinsku (ili grenadsku) zastavu na vrhu ostrva“, piše „Korijere dela sera“.

Ostrvo Galinara, čiji oblik podseća na kornjaču, je jedinstveno mesto sa bogatom istorijom. Površina ostrva dužine 470 metara i širine 450 metara iznosi oko 11 hektara. Galinara je udaljena 1,5 kilometar od obale italijanske oblasti Ligurija. Od 1989. godine ostrvo nosi status regionalnog prirodnog parka, a turistima je zabranjeno da ga posećuju.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala