Ispred zgrade Skupštine nekoliko desetina građana i policija

Pratite nas
U Skupštini Srbije danas će biti potvrđeni mandati novih narodnih poslanika čime će zvanično biti konstituisan novi saziv parlamenta, a poslanici će nakon verifikacije mandata položiti zakletvu.

Ispred Skupštine i u Pionirskom parku nalazi se nekoliko desetina policajaca.

Na ulazu u Skupštinu svima se meri temperatura, a za sve su obavezne maske i rukavice. U Skupštinu su među prvima došli socijalisti Dušan Bajatović i Ivica Dačić.

Pred Skupštinu je došao i Saša Radulović sa nekolicinom pristalica pokreta Dosta je bilo. Oni su najavili da će danas pokušati da blokiraju Skupštinu i spreče održavanje konstitutivne sednice.

Ispred Doma narodne skupštine prisutno je pedesetak građana i isto toliko novinara. 

Kako javljaju pojedini mediji, građanima koji protestuju ispred Skupštine pripadnici saobraćajne policije uzimaju podatke i pišu kazne.

Mediji pišu i da grupa demonstranata jajima gađa poslanike, a da je među onima koji to rade i raščinjeni monah David koji je predvodio grupu desničara na nedavnim protestima ispred Skupštine.

Bivši poslanik Dveri Srđan Nogo, koji je najavio da će danas gađati poslanike iz pejntbol pušaka, je objavio na društvenim mrežama da ga je policija jutros zaustavila i legitimisala u Sarajevskoj ulici.

Policija je, kako javljaju Novosti, u gepeku njegovog automobila pronašla krcate kese sa pejntbol puškama i pirotehničkim sredstvima.

Ispred Skupštine sada je nekoliko desetina građana koji skandiraju protiv vlasti.

Pročitajte još: 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala