Bivši kralj Španije napušta zemlju zbog optužbi za korupciju

© AP Photo / Esteban FelixBivši španski kralj Huan Karlos
Bivši španski kralj Huan Karlos - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši kralj Španije Huan Karlos Prvi obavestio je svog sina, kralja Felipea Šestog, da će napustiti tu zemlju i živeti u nekoj drugoj državi, nakon što su se proteklih nedelja protiv njega pojavile optužbe za korupciju.

„Vođen željom da uradim ono što je najbolje kako bih služio narodu Španije, njenim institucijama i tebi, kao kralju, obaveštavam te o svojoj odluci da napustim Španiju u ovom trenutku“, navodi se u pismu koje je Huan Karlos uputio svom sinu, a koje je objavila kraljevska porodica na svom sajtu.

Kralj Felipe Šesti zahvalio je ocu na toj odluci i ukazao na „istorijski značaj“ koji vladavina Huana Karlosa predstavlja za demokratiju u Španiji posle fašističke diktature Fransiska Franka, prenosi Rojters.

Bivši španski kralj nije naveo u koju zemlju će se preseliti, primećuje AP.

Španski Vrhovni sud u junu je otvorio istragu o umešanosti Huana Kralosa u postizanje ugovora o brzoj železnici u Saudijskoj Arabiji, nakon što je jedan švajcarski list objavio da je bivši španski kralj primio 100 miliona dolara od pokojnog saudijskog kralja Abdulaha, prenosi Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala