Auto-litije širom Crne Gore: Kilometarske kolone, sirene i skandiranje – Ne damo svetinje /video/

Pratite nas
Na stotine automobila krenulo je u još jednu veličanstvenu auto-litiju ulicama širom Crne Gore. Kilometarska kolona krenula je iz Župe nikšićke i slila se u grad pod Trebjesom. Litije idu i iz Bara, Sutomora, Plužina, Bijelog Polja, Mojkovca...

Uz zaglušujući sirene i skandiranje „Ne damo svetinje!“ počela je auto-litija u Nikšiću. Pored trobojki, istaknute su i državne zastave, kao i ratne zastave sa bitke na Vučjem dolu.

U Sutomoru policija privela Nikšićanina

Pošto je primećeno pojačano prisustvo policije, u Sutomoru su policijski službenici zaustavili auto-litiju i priveli Nikšićanina Ognjena Škuletića.

Održane auto-litije u Baru i Plužinama 

I u Baru i Plužinama se na ovaj način protestuje zbog epidemiološke situacije izazvane virusom korona.

Auto-litija prošla je kroz centar Bara, a u koloni je bilo oko 100 automobila iz kojih su se vijorile zastave – uglavnom trobojke, uz zvuke sirena i pesmu.

Ispred Sabornog hrama Svetog Jovana Vladimira okupilo se oko 150 vernika koji su pozdravili učesnike litije.

Auto-litija na Žabljaku

Još jedna veličanstvena litija na Žabljaku. Durmitorci su pokazali da ne posustaju u borbi za odbranu svetinja i Srpske pravoslavne crkve.

Pljevlja u odbranu svetinja

Pljevljaci su pokazali da je odbrana svetinja nešto sa čim nema kompromisa. Kilometarska auto-litija, uz poštovanje svih NKT mera, večeras je ulepšala ovaj grad na severu Crne Gore.

Bijelo polje prkosi sa zastavama

Bjelopoljci su predefilovali ulicama grada u više automobila, okićenih zastavama, želeći da i na taj način, još jednom daju podršku svojoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi, jedinoj kanonski priznatoj crkvi u Crnoj Gori, ali i da izraze protest zbog nečuvenog načina na koji je donesen sporni Zakon o slobodi veroispovesti.

Litije i u Mojkovcu

Litije koje su nekoliko meseci održavane svakog četvrtka i nedelje prekinute su sredinom marta uvođenjem prvih mera u cilju suzbijanja širenja virusa korona i proglašenjem epidemije na teritoriji Crne Gore.

Litije su se posle nekog vremena nastavile u kolonama automobila, a prošle nedelje u auto-litiji je učestvovalo oko 50 vozila.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala