Ruski padobranci poručuju: Ko uvredi Rusiju - imaće posla s nama

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaVazdušno-desantne snage Rusije
Vazdušno-desantne snage Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Oni koji uvrede, nanesu štetu Rusiji imaće posla sa Vazdušno-desantnim snagama, izjavio je bivši komandant ovog roda vojske Vladimir Šamanov u intervjuu listu „Izvestija“.
„Gde naredi vrhovni komandant, tamo, zajedno sa Vazdušno-kosmičkim snagama Rusije, i idemo. U Rjazanjskoj vazdušno-desantnoj školi se može videti plakat: Ko uvredi Rusiju, imaće posla sa Vazdušno-desantnim snagama“. To nisu obične reči, već konkretno upozorenje: imaćete posla sa nama“, rekao ej Šamanov.

On je naglasio da su danas Vazdušno-desantne snage „najuniverzalniji“ deo ruskih Oružanih snaga. Padobranci prevazilaze svoje drugove iz drugih jedinica po ideologiji i borbenim sposobnostima, smatra Šamanov.

Bivši komandant, danas poslanik Državne dume, podsetio je da nekad ruske padobrance porede sa američkim marincima, ali, po mišljenju Šamanova, postoje određene razlike.

„Američki marinci čuvaju, kako oni kažu, nacionalne interese širom sveta, dok su Vazdušno-desantne snage Rusije instrument koji omogućava da se reše zadaci, pre svega odbrane teritorije zemlje, u saradnji sa saveznicima iz ODKB. Ako je to potrebno, obavljaju zadatke u inostranstvu“, zaključio je on.

U Rusiji se obeležava dan Vazdušno-desantnih snaga – 90 godina postojanja. Ruski predsednik Vladimir Putin, u čestici padobrancima, izrazio je uverenost da ovaj rod vojske nikad neće razočarati i da će uvek braniti interese Rusije.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala