Kakve žene vole bogataši: Žene koje su srušile sve stereotipe

© AFP 2023 / Jerod HarrisMakenzi i Džef Bezos
Makenzi i Džef Bezos - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Iza svakog uspešnog muškarca stoji žena, koja mu veruje i iskreno ga voli“, rekao je Džordž Bernard Šou. Ali ne pamte svi muškarci kako su započinjali svoju karijeru.

Makenzi Bezos i Natalija Potanjina

Na prvom mestu ruskog spiska „Forbs“ (bogatstvo se procenjuje na 19,7 milijardi dolara) je Vladimir Potanjin koji se razveo od prve žene još 2014. godine. Tada je bio milijarder, ali nije želeo da polovinu svog bogatstva dâ prvoj supruzi. Natalija je dobila 84 miliona dolara i podnela tužbu gde je tražila 6,3 milijardi dolara. Ipak engleski sud je stao na stranu akcionera „Noriljsk nikl“.

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaNatalija Potanjina
Kakve žene vole bogataši: Žene koje su srušile sve stereotipe - Sputnik Srbija
Natalija Potanjina

Što se tiče osnivača „Amazona“ i najbogatijeg čoveka na planeti Džefa Bezosa, dogodila se senzacija: Makenzijeva je dobila od bivšeg muža 39 milijardi dolara.

© AFP 2023 / Kevork DjansezianMakenzi Bezos
Kakve žene vole bogataši: Žene koje su srušile sve stereotipe - Sputnik Srbija
Makenzi Bezos

Melinda Gejts i Ljudmila Lisina

Ljudmila Lisina i vlasnik „Novolipeckog metalurškog kombinata“ (na drugom mestu ruskog spiska „Forbs“ čije je bogatstvo 18,1 milijarda dolara). Vladimir i Ljudmila su išli zajedno u školu. Imaju čvrstu porodicu i tri sina. Ljudmila vodi umetničku galeriju i kolekcionar je slika ruskih umetnika.

Melinda Gejts se aktivno bavi dobrtvornim radom, ulaže suprugov novac u organizacije koje se bore protiv virusa, siromaštva, a i pomaže ekološkim i medicinskim organizacijama. Bil i ne razmišlja o razvodu.

© AP Photo / Evan AgostiniFilantrop Melinda Geйts
Kakve žene vole bogataši: Žene koje su srušile sve stereotipe - Sputnik Srbija
Filantrop Melinda Geйts

Ana Devavren i Ljudmila Miheljson

Ljudmila je neko vreme pomagala mužu (na trećem mestu ruskog „Forbsa“, bogatsvo se procenjuje na 17,1 milijardu dolara), radeći u kompaniji, međutim kasnije je nestala. Mediji su pisali o problemima u braku, ali do razvoda nije došlo. Miheljsonovi imaju ćerku Viktoriju, koja ima 28 godina. Leonid Miheljson je 2002. godine dobio još jednu ćerku – Eriku.

Prva žena Bernara Arno, vlasnika i izvršnog direktora grupe kompanija „Luj Viton“ (treći na svetskoj listi „Forbsa“, bogatstvo se procenjuje na 76 milijardi dolara) sa njim ima dvoje dece, ali su se posle 17 godina braka razveli. Nova pasija francuskog milijardera je jedanaest godina mlađa pijanistkinja Elen Mersje. Sa njom ima još trojicu sinova.

© AFP 2023 / Jacques DemarthonAna Devavren
Kakve žene vole bogataši: Žene koje su srušile sve stereotipe - Sputnik Srbija
Ana Devavren

Suzan Bafet i Elena Mordašova

Vlasnik „Severstalja“ Aleksej Mordašov (četvrti na listi ruskog „Forbsa“ sa bogatstvom od 1,8 milijardi dolara) razveo se od svoje prve žene Elene 1996. godine. U to vreme biznismen je već prošao fazu privatizacije metalurškog kombinata, ali je odbio da deli bogatstvo sa suprugom.  Ostavio joj je stan u Čerepovcu, automobil VAZ-2109 i plaćao 1,5 hiljadu dolara mesečno za alimentaciju. Kasnije je Mordašov dobio još šestoro dece od različitih žena.

Voren Bafet se oženio Suzan Tompson kada je imao 22 godine i sa njom ima troje dece. Suzan se 1977. godine preselila u San Francisko, a njena prijateljica, Astrid Menks, je „držala na oku“ njenog muža. Pričalo se da je njihov odnos prerastao u romantičan, ali svo troje su bili zadovoljni takvim odnosom. Suzan je 2004. godine umrla od raka, a posle dve godine je Bafet, koji je već imao 76 godina, oženio Astrid.

© AP Photo / Nati HarnikSuzan Bafet
Kakve žene vole bogataši: Žene koje su srušile sve stereotipe - Sputnik Srbija
Suzan Bafet
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala