Epidemiološka situacija u Moskvi stabilna, opada broj zaraženih kovidom

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaTestiranje na virus korona
Testiranje na virus korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Epidemiološka situacija u Moskvi je stabilna, saopštio je moskovski Operativni štab za kontrolu i praćenje situacije sa epidemijom virusa korona u glavnom gradu Rusije.
„Prosečna dnevna stopa porasta broja novih slučajeva kovida 19 za dve kalendarske nedelje do 2. avgusta u Moskvi je 0,26. Epidemiološka situacija u gradu je stabilna“, ističe se u saopštenju.

Operativni štab dodaje da je tokom poslednje sedmice od kovida ozdravilo 37,3 odsto više pacijenata nego prethodne sedmice.

„Broj umrlih od virusa korona takođe opada – za poslednju nedelju smanjen je za 34 odsto u odnosu na prethodnu, a za mesec – za 55 odsto“, dodaje se u saopštenju.

Takođe se navodi da se broj pacijenata na respiratoru smanjio za 32,3 odsto.

Operativni štab dodaje da je kod samo 1,5 odsto od 308.511 osoba testiranih prošle sedmice na virus korona u Moskvi potvrđeno postojanje bolesti.

S obzirom na dostupne PCR testove, povećan je broj testiranih Moskovljana. Promenio se ne samo njihov broj, već i sastav – besplatna registracija za analizu omogućava da se identifikuje više asimptomatskih nosilaca.

U Rusiji je od početka pandemije virusa korona obolelo 850.870 osoba, od čega je 14.128 umrlo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala