Tik-Tok odgovara Trampu: Nameravamo da ostanemo ovde dugo

© Depositphotos.com / JosekubeAplikacija Tik Tok
Aplikacija Tik Tok - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nameravamo da u Americi ostanemo dugo, rekla je generalni menadžer Tik-Toka u toj zemlji Vanesa Papas i zahvalila za podršku američkim korisnicima.

Njena reakcija je usledila posle pisanja medija da „Majkrosoft“ vodi pregovore o preuzimanju Tik-Toka i upozorenja američkog predsednika Donalda Trampa da se razmatra opcija da se ta društvena mreža u Americi zabrani.

„Želim da kažem hvala milionima Amerikanaca koji koriste Tik-Tok svaki dan i daju svoj kreativni doprinos i radost našem svakodnevnom životu. ...Ne planiramo nikuda da idemo... Ovde smo na duže“, napisala je ona na Tviter nalogu kompanije.

Drugi predstavnik kompanije naveo je da se ovom mrežom služi 100 miliona Amerikanaca za zabavu i komunikaciju, posebno za vreme pandemije virusa korona. Dodao je i da se korisnički podaci maksimalno čuvaju.

Takođe, najveći investitori kompanije su upravo iz Amerike.

„Nastojimo da zaštitimo poverljivost podataka i bezbednost naših korisnika“, istakao je predstavnik Tik-Toka.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da SAD razmatraju razne mere protiv Tik-tok aplikacije, uključujući i njenu potpunu zabranu.
„Izučavamo Tik-tok. Možemo i da ga zabranimo. A možemo i neke druge stvari da uradimo“, rekao je Tramp novinarima u Beloj kući.

„Imamo nekoliko varijanti... Videćemo šta će se dogoditi“, dodao je.

I državni sekretar Majk Pompeo nije isključio da će Tik-tok biti zabranjen u Americi, zajedno sa još nekim kineskim društvenim mrežama, putem kojih lični podaci korisnika, kako smatraju u SAD, mogu da stignu do kineskih vlasti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala