Vlada kakvu do sad niste videli: Zasedanje pod krošnjama /foto/

© REUTERS / Peter Kneffel, POOLSednica bavarske Vlade u parku
Sednica bavarske Vlade u parku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kako su mere socijalne distance zbog velikog broja zaraženih korona virusom u Bavarskoj, produžene do sredine avgusta, sednica Vlade u ovoj nemačkoj pokrajini juče je održana, verovali ili ne - u parku.

Iako je situacija ozbiljna, jer pandemija ne jenjava, prizor političara koji zasedaju u prirodi, na otvorenom prostoru, po lepom i sunčanom danu, otkriva i neke pozitivne strane strogih mera zaštite od zaraze – izašli su napolje, na vazduh.

Da je situacija normalna, tačnije uobičajena, sednica bi se naravno održavala u zatvorenom prostoru, ali ovako su svi članovi bavarske Vlade dobili priliku da rade napolju u prijatnoj hladovini parka, pod krošnjama drveća, gde su bez problema održali sednicu, a da pritom nisu prekršili nijednu meru zaštite od virusa.

Svaki član Vlade imao je svoj sto, a na stolu je, osim neophodnih papira, dokumentacije za rad, bilo i osveženje, voda, sok… kako bi sednica bila što prijatnija. 

© REUTERS / Peter Kneffel, POOLSednica bavarske Vlade u parku u Minhenu
Vlada kakvu do sad niste videli: Zasedanje pod krošnjama /foto/ - Sputnik Srbija
Sednica bavarske Vlade u parku u Minhenu

Inače, ograničenja kontakata i ostale mere koje su trenutno na snazi u Bavarskoj, biće produžene za još dve nedelje i primenjivaće se do 16. avgusta. Tako će dalje na javnom prostoru biti dozvoljen susret najviše deset ljudi iz više domaćinstava, prenela je Nova.

Osim toga i dalje je na snazi pravilo da je na kulturnim događajima u zatvorenom prostoru, dozvoljeno najviše 200 ljudi, dok je na otvorenom dozvoljeno učešće 400 ljudi, uz pridržavanje distance od najmanje metar i po. Obavezne su maske u prodavnicama, restoranima (kada niste za stolom), kao i u javnom prevozu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala