Lekar: Nisam imao pojma da Putin dolazi u bolnicu, rekli su mi: „Šta stojiš, idi dočekaj gosta“

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin poseti je bolnicu u Komunarki,
Ruski predsednik Vladimir Putin poseti je bolnicu u Komunarki, - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavni lekar u infektivnoj bolnici u Komunarki, koja je među prvima u Moskvi počela da prima pacijente zaražene virusom korona, Denis Procenko kaže da je poseta predsednika Rusije toj zdravstvenoj ustanovi bila totalno iznenađenje i za njega i za njegove kolege.

U intervjuu za list „Rosijska gazeta“ Procenko priča kako je tekao taj dan.

Obilazak „crvene zone“ na Institutu „Sklifosovski“ mi je bio u planu tog dana i zbog toga nisam imao vremena da se javljam na telefon. Tek kasnije sam video bezbroj propuštenih poziva, poruka. Zvao me je i gradonačelnik s kojim sam se dogovorio da se nađemo u bolnici, priča Procenko.

„U bolnici sam ugledao gradonačelnika, druge važne figure... Rekli su mi: ‘Šta stojiš, idi dočekaj gosta. A onda je pred ulaz stigao ‘aurus’ i tek onda sam shvatio’“, naveo je on.

Procenko dodaje da ni drugi lekari u bolnici ni medicinske sestre, koji su videli da je Putin na prijemnom odeljenju i odeljenju za reanimaciju, nisu znali da je to on.

Tek su uveče iz vesti saznali ko je bio čovek u žutom zaštitnom odelu koji ih je pohvalio za napore koje čine.

Putin je bolnicu obišao u martu. Želeo je, kako je rekao, da se svojim očima uveri kakva je organizacija i kako sve funkcioniše.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala