Sud u Bostonu ukinuo smrtnu kaznu organizatoru napada na Bostonski maraton, reagovao Tramp

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaSud u Bostonu ukinuo smrtnu kaznu Caranajevu i naložio da se odredi nova kazna
Sud u Bostonu ukinuo smrtnu kaznu Caranajevu i naložio da se odredi nova kazna - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki federalni apelacioni sud ukinuo je smrtnu kaznu Džoharu Carnajevu, koju mu je izrečena ranije zbog toga što je s bratom Tamerlanom organizovao teroristički napad na Bostonskom maratonu 2013. godine. Američki predsednik Donald Tramp je reagovao na odluku suda rečima: „To je apsurdno!“

Sud u Bostonu je, kako prenosi agencija Rojters, podržao optužnicu ali je naložio da niža instanca održi novo zasedanje o tome na koji način kazniti Carnajeva.

Tokom međunarodnog maratona u Bostonu 15. aprila 2013. godine izvedena su dva teroristička napada. Tom prilikom tri osobe su poginule, dok je više od 260 ranjeno. Nekoliko dana kasnije, osumnjičeni za njihovo podmetanje Tamerlan Carnajev poginuo je u razmeni vatre sa policijom.

Džohar Carnajev je uspeo da se sakrije, ali je kasnije bio uhapšen. Osim za izvođenje terorističkog napada, on je proglašen krivim i za ubistvo policajca. On tokom suđenja u Federalnom sudu okruga Masačusets nije priznao krivicu ni po jednoj tački optužnice.

Osuđen je na smrtnu kaznu 2015. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala