Putin se sastao sa Savetom bezbednosti Rusije zbog uhapšenih Rusa u Belorusiji

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin na zasedanju Saveta bezbednosti zemlje
Predsednik Rusije Vladimir Putin na zasedanju Saveta bezbednosti zemlje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa članovima Saveta bezbednosti Rusije kako bi razmotrio pitanje hapšenja ruskih državljana u Belorusiji, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Prema njegovim rečima, na sastanku, koji je organizovan putem video linka, je istaknuto da je potrebno što pre utvrditi zbog čega su oni uhapšeni kako bi se omogućilo njihovo puštanje na slobodu.

„Svi članovi Saveta bezbednosti Rusije, kao i predsednik Putin, su izrazili nadu da će uskoro postati jasnije zbog čega su ti ruski državljani bez ikakvog osnova pritvoreni“, dodao je.

Podsetimo, Belorusija je 29. jula uhapsila 33 ruska državljanina pod optužbom da su pripremali teroristički akt, zbog čega im preti do 20 godina zatvora. Nešto kasnije je Istražni komitet Belorusije saopštio da su oni u zemlju ušli kako bi se bavili pripremama demonstracija.

Mediji su preneli da su bezbednosne službe prijavile da je u Belorusiju doputovalo oko 200 boraca koji bi trebalo da se bave destabilizacijom situacije tokom predizborne kampanje.

Moskva je odbacila sve navode da su ruski državljani umešani u unutarpolitičke procese u Belorusije, dok je Ministarstvo inostranih poslova Rusije navelo da su uhapšeni ruski državljani u Belorusiji bili samo u tranzitu i da je njihovo konačno odredište bilo Istanbul.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala