Puškov: Poljska tragedija – od mora do mora preko Ukrajine i Estonije

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaČlan Ustavnog odbora Saveta Federacije Rusije, senator Aleksej Puškov
Član Ustavnog odbora Saveta Federacije Rusije, senator Aleksej Puškov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski senator Aleksej Puško prokomentarisao je nedavnu inicijativu Poljske da preko Litvanije i Ukrajine realizuje inicijativu takozvanog „Lublilnskog trougla“ ocenivši da Varšava na taj način pokušava da se domogne obala „Crnog mora“.

Kako je rekao, u pitanju je „stara mašta poljske elite“ još iz vremena Jozefa Pilsudskog, čuvenog maršala i prvog predsednika Poljske da se ta zemlja prostire od jednog mora do drugog.

„Uz pomoć takozvanog Lublinskog trougla Poljska s pomoću Litvanije i Ukrajine namerava da se domogne Crnog mora. Takva politika poljske elite dovela je do tragedije za Poljsku“, ocenio je Puškov.

Inače, o stvaranju „Lublinskog trougla“ nedavno je govorio i sam ministar inostranih poslova Poljske Jacek Čaputovič, koji je naveo da Varšava namerava da pojača diplomatske odnose sa Vlinjusom i Kijevom kako bi se razvilo „Istočno partnerstvo“.

Prema njegovim rečima, cilj ove saradnje podrazumeva efikasniju borbu protiv virusa korona, podršku evroatlantskih težnji Ukrajine, ali i realizaciju ideju Poljske oko povezanosti sa „tri mora“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala