Od sutra ponovo međunarodni aviosaobraćaj u Rusiji: Prvi letovi za Istanbul i London

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaAvion Ejrbas A320 kompanije "Aeroflot" poleće sa aerodroma "Šeremetjevo" u Moskvi
Avion Ejrbas A320 kompanije Aeroflot poleće sa aerodroma Šeremetjevo u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon ukidanja mera ograničenja, koje su uvedene kako bi se sprečilo širenje virusa korona, Rusija ponovo uspostavlja redovni međunarodni aviosaobraćaj. Prvi će biti let „Aeroflota“ sutra u 07.50 sa aerodroma Šeremetjevo za Istanbul. Od sutra će se iz Moskve leteti i za London.

Pored „Aeroflota“, sa internacionalnim letovima ponovo će početi i aviokompanije „Pobeda“ i dve turske - „Turkiš erlajns“ i „Pegaz“, saopštila je Rosavijacija.

Pored leta za Istanbul za sutra su planirana još dva leta, jedan sa moskovskog aerodroma Vnukovo takođe za Istanbul, a na isti aerodrom treba da stigne i prvi redovni let iz tog turskog grada.

Turske aviokompanije će potom početi da lete i do Sankt Peterburga i Rostova na Donu.

Očekuje se da na nedeljnom nivou „Aeroflot“ ostvari 35 letova na relaciji Moskva-Istanbul, „Pobeda“ sedam, a turske kompanije ukupno 35.

Od 10. avgusta broj redovnih i čarter linija ka Turskoj će se značajno povećati.

Obnavlja se i aviosaobraćaj sa Velikom Britanijom – „Aeroflot“ sutra planira dva leta iz Moskve za London, a na nedeljnom nivou tokom avgusta biće 28 letova.

Od 2. avgusta letove će ka Rusiji obnoviti i „Britiš ervejz“.

Prekid aviosaobraćaja

Rusija je zbog pandemije virusa korona krajem marta obustavila redovne i čarter letove prema drugim zemljama, a od tada se putnici iz inostranstva prevoze samo uz specijalne dozvole i radi se o letovima kojima se ruski državljani vraćaju u zemlju.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala