„Oborili ga i šutirali“: Srbin iz Austrije pretučen kod Splita zbog krsta i grba

Pratite nas
U Baškoj Vodi pretučen je 30-godišnji Srbin Saša Vukojević, državljanin Austrije, najverovatnije zbog tetovaža krsta i grba Crvene zvezde koje ima na telu.

Incident se dogodio u sredu oko 19 sati kada je supruzi i ćerkama nosio hranu iz fast fuda. Sa leđa su ga napala leđa trojica muškaraca, koja su ga najpre oborila udarcem u potiljak, a zatim šutirala, prenosi „Jutarnji list“.

To se sve dešavalo pred punom rivom i zaposlenima u restoranu brze hrane.

Napadači ništa nisu govorili, ali Vukojević pretpostavlja da je napadnut zbog velike tetovaže pravoslavnog krsta na nozi, tetovaže Crvene zvezde na jednom od ramena i tetovaže svog imena napisanog ćirilicom.

Vukojević je sa suprugom Manuelom, Hrvaticom iz Otočca, došao na letovanje u Hrvatsku, ali su se zbog ovog incidenta vratili u Austriju.

„Na pola puta me neko udario u potiljak. Kako sam padao tako sam dobio nogom u lice. Kad sam pao, udarali su sa svih strana, ja sam stavio ruke na lice da se zaštitim i skupio sam se. Nakon toga su pobegli. Ja sam video samo jednog napadača, imao je crnu majicu i šorc. U policiji su mi rekli da su bila trojica napadača, jer su ih toliko videli na nadzornim kamerama susedne menjačnice koja je sve snimila“, kazao je on.

Vukojević je rekao da je na usnama dobio osam šavova i da ima tri rasklimana zuba i modrice po celom telu, a kako dodaje u policiji su mu rekli da ovo nije prvi slučaj da u Splitu napadaju Srbe zbog tetovaža ispisanih ćirilicom i tetovaža koje imaju veze sa Crvenom zvezdom.

Pročitajte još: 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala