Kon uzvratio Radovanoviću: Ostajem na ovom poslu do razrešenja ili teške zdravstvene sprečenosti

© Tanjug / ZORAN ZESTICPredrag Kon
Predrag Kon - Sputnik Srbija
Pratite nas
Od početka epidemije, više puta je dolazilo do nesuglasica dvojice epidemiologa – doktora Predraga Kona, člana Kriznog štaba i epidemiologa Zorana Radovanovića.

Nova rasprava pokrenuta je zbog Radovanovićevih tvrdnji da je broj obolelih od virusa korona sa kojim se izlazi u javnost višestruko umanjivan, te tražio od Kriznog štaba da se izvini zbog toga.

Kon je odgovorio Radovanoviću na društvenoj mreži Fejsbuk ističući da nema ni govora da je učestvovao u bilo kakvoj zaveri ili svesnom lažiranju bilo kojeg podatka u toku ove pandemije.

Kazao je i da sve vreme radi na tome da se do kraja raščiste greške, posebno u oblasti informatičke podrške, sa kojom su, na ovaj način, radili prvi put.

"Jedinu odgovornost koju prihvatam je što sam bio na planiranom odmoru od 10. do 19. juna. Po povratku 20. juna sam napisao pismo upozorenja Vladi Srbije. Teškoće u radu sa bazom Kovid 19, po izjavi mojih saradnika počinju sredinom juna, pre toga ih nije bilo", naveo je Kon.

Napisao je i da eksperti Svetske zdravstvene organizacije koje Radovanović predlaže da se pozovu su po mišljenju Kona uvek dobro došli.

"Uostalom sve 'škole' i kurseve SZO u vezi sa pripremama za pandemijske situacije sam prošao. Na mnogima sam vrlo aktivno učestvovao i davao doprinos svojim prezentacijama", naveo je Kon.

"Ostajem na ovom poslu do razrešenja, eventualne teške zdravstvene sprečenosti ili do prestanka pandemijske pretnje u skladu sa Hipokratovom zakletvom i svojom profesionalnom obavezom", poručio je Kon.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala