Gradonačelnik Moskve: Pik virusa prošao, pandemija zadala jak udarac budžetu grada

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaGradonačelnih Moskve Sergej Sobjanjin
Gradonačelnih Moskve Sergej Sobjanjin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin rekao da je pik virusa korona u glavnom gradu Rusije prošao i da se sada nivo obolevanja nalazi na minimumu ispod kojeg će se teško ići.
„Prošli smo pik. Po mom mišljenju, došli smo do minimalnog nivoa ispod kojeg teško da ćemo ići“, rekao je Sobjanjin za TV „Rusija 24“.

On je, takođe, izrazio nadu da će škole 1. septembra početi da rade u uobičajenom režimu. Upozorio je, međutim, da se ne može isključiti mogućnost da se škole ponovo zatvore.

Govorio je i o posledicama pandemije virusa korona na budžet Moskve, istakavši da je kasa grada pretrpela ozbiljan udarac i da će do kraja godine gubici dostići 500 milijardi rubalja (oko šest milijardi evra).

Gradonačelnik je dodao da je na to potrebno dodati još 250 milijardi rubalja koliko se mora dodatno izdvojiti za podršku kompanijama, privredi, građanima, kao i za zdravstvo, uključujući otvaranje novih klinika i rekonstrukciju postojećih.

Ocenio je da je kriza izazvana pandemijom jedinstvena i podsetio da su baš u tom trenutku pale i cene energenata na svetskom tržištu, što takođe ima posredan uticaj na privredu Rusije, pa i Moskve.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala