Sakupljen novac za malu Sofiju: Đoković finansira i privatan let do SAD

© Foto : Sputnjiku ustupila Marija MarkuljevićSofija Markuljević
Sofija Markuljević - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sofija Markuljević i njeni roditelji već mesecima se bore za lek koji toj devojčici od godinu dana može da spase život i pomogne da napravi prvi korak.U skupljanju sredstava za lečenje male Sofije uključen je bio ceo region. Misija je uspela i potreban novac u iznosu od dva miliona evra konačno je prikupljen.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković donirao je dodatna sredstva kojima je obezbedio privatan avion za put Sofije i njene porodice u Ameriku gde će biti obavljena operacija!

"Ako Bog da, plan je da u što kraćem roku izvršimo uplatu bolnici, uđemo u proces dobijanja viza i krenemo put Amerike. Posle je sve u Božijim rukama. Prikupljena sredstva bi trebalo da budu dovoljna za tri meseca boravka u SAD. Nadamo se da neće doći do nekih nepredviđenih okolnosti. Posebno smo zahvalni Miodragu Kostiću i njegovoj kompaniji, kao i Novaku Đokoviću, koji su obezbedili privatan avio let do Amerike, jer je njihova pomoć došla kao kruna ove akcije za bolji život naše Sofije. Bez njihovog angažovanja organizacija putovanja do Amerike u uslovima pandemije korona virusom ne bi bila tako lako realizovana. Naša borba se ovde ne završava, jer i druga deca čekaju na svoju šansu! Budite i dalje uz nas i još jednom hvala na podršci tokom cele naše borbe!

Osim Novaku i Kostiću, Sofijini roditelji su uputili i silne reči zahvalnosti svima koji su pomogli da se novčana sredstva sakupe u ekspresnom roku.

"Dragi ljudi, želimo da vas obavestimo da smo dobili potvrdu od fondacije Budi human i M:tel-a RS da su prikupljena novčana sredstva za lečenje naše Sofije i da smo uspeli! Osećanja su pomešana, još nismo svesni da smo na cilju. Hvala za svaki SMS, za svaku donaciju, za svaki lajk, šer, hvala na svemu što je omogućilo da se za malo više od 4 meseca borbe prikupe sredstva za lečenje. Sofija je ujedinila Srbiju, Republiku Srpsku i BiH, Crnu Goru, ceo region i sve naše ljude u dijaspori i ova naša borba je dokaz da dobri ljudi još postoje svuda! Ogromnu zahvalnost dugujemo našem timu koji je prethodna 4 meseca vredno radio, danonoćno smišljao nove ideje, koji nam je davao snagu da idemo dalje i kad je bilo teško".

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala