Ruski senator: Tramp mirno može da izvede trupe iz Evrope

CC BY 2.0 / U.S. Army / Spc. Andrew McNeil / Konvoj američkih tenkova pešadijske divizije na vojnim vežbama u Nemačkoj
Konvoj američkih tenkova pešadijske divizije na vojnim vežbama u Nemačkoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Član Saveta Federacije Rusije Aleksej Puškov izjavio je da američki predsednik Donald Tramp ima opravdanje sumnje u zaštitu Nemačke od Rusije.

Puškov je na svom nalogu na Tviteru napisao da su takve sumnje opravdane, jer od Rusije nema pretnje ni za Nemačku, ni za Evropu uopšte.

Prema senatorovim rečima, izjave da postoji opasnost od Moskve uglavnom daju političari iz Poljske i baltičkih zemalja, kako bi dali sebi na značaju.

​„SAD mogu mirno da izvedu sve svoje trupe iz Evrope“, naglasio je Puškov.

Ranije se američki lider zapitao zašto bi Sjedinjene Američke Države trebalo da štite Nemačku od Rusije kada Berlin od Moskve kupuje energente.

Opasna provokacija

Senator je dodao da povlačenje 12 hiljada američkih trupa iz Nemačke „neće uticati na značaj Berlina u Evropi, bez obzira na to šta misle Sjedinjene Američke Države“.

On je istakao da bi prebacivanje američkih trupa u Poljsku i baltičke države predstavljalo kršenje osnivačkog akta Rusija-NATO iz 1997. godine.

​„To bi bila opasna provokacija“, upozorio je senator.

Osnivački akt Rusija-NATO iz 1997. godine sadrži izričitu zabranu raspoređivanja na stalnoj osnovi značajnih oružanih snaga i oružja Alijanse na teritoriji zemalja Istočne Evrope koje su se pridružile bloku posle 1997. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala