Rusija: Povlačenje američkih trupa ─ korist za Nemačku

Pratite nas
Nemačka može politički da iskoristi odluku Sjedinjenih Američkih Država da iz te zemlje povuče deo svojih trupa, izjavio je stalni predstavnik Rusije u međunarodnim organizacijama u Beču Mihail Uljanov.
„Neki posmatrači tumače povlačenje 12.000 američkih vojnika iz Nemačke kao ‘kaznu’ za Berlin. Zašto? Nemačka nije ugrožena. Bezbednost time neće biti pogođena. Politički, Nemačka će od toga verovatno imati koristi“, napisao je Uljanov na svom nalogu na Tviteru.

​Diplomata je dodao da bi povlačenje dela američkog vojnog kontingenta iz Nemačke moglo uticati samo na ekonomsku situaciju u oblastima oko američkih baza.

Ranije je šef Pentagona Mark Esper objavio o povlačenju gotovo 12 hiljada američkih trupa iz Nemačke, od kojih će većina (6,4 hiljade) otići kući, a ostatak biti preusmereno u zemlje NATO-a u Evropi, uključujući Italiju i Belgiju.

Američki predsednik Donald Tramp obećao je da će smanjiti broj američkih vojnika u Nemačkoj. Ovu odluku opravdao je činjenicom da je Berlin kasnio sa uplatama u NATO.

​ U sredu uveče, na svom Tviteru, šef Bele kuće takođe se zapitao zašto bi Sjedinjene Američke Države trebalo da štite Nemačku od Rusije kada Berlin kupuje energente od Moskve.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala